Politika zasebnosti

Barbara Fortuna Politika zasebnosti

POLITIKA ZASEBNOSTI ZA BARBARAFORTUNA.COM

Ta spletna stran zbira določene osebne podatke svojih uporabnikov.

LASTNIK IN UPRAVLJALEC PODATKOV

Barbara Fortuna s.p., Spodnji Rudnik I/9, 10000 Ljubljana

Lastnikov kontaktni e-poštni naslov: barbara@barbarafortuna.com

VRSTE ZBRANIH PODATKOV

Med vrstami osebnih podatkov, ki jih ta spletna stran zbira, sama ali prek tretjih oseb, so: e-poštni naslov, piškotki, podatki o uporabi, ime in priimek.

Vse podrobnosti glede posameznega tipa zbranih osebnih podatkov so na voljo v temu namenjenih delih besedila politike zasebnosti, ali v posebnih pojasnjevalnih besedilih, prikazanih pred zbiranjem podatkov.
Uporabnik lahko osebne podatke poda sam, ali pa se ti v obliki podatkov o uporabi samodejno zbirajo med uporabo spletne strani.

Če ni drugače določeno, so vsi podatki, ki jih zahteva ta spletna stran, obvezni in če jih ni mogoče zagotoviti, stran ne more izvajati svojih storitev. V primerih, ko spletna stran izrecno navede, da določeni podatki niso obvezni, jih uporabniku ni potrebno posredovati in ni posledic glede razpoložljivosti ali delovanja storitve.

Uporabniki, ki niso prepričani, katere osebne podatke so obvezani podati, se lahko vedno obrnejo na lastnika spletne strani.

Vsaka uporaba piškotkov – ali drugih orodij za sledenje – s strani te spletne strani ali s strani lastnikov storitev tretjih oseb, ki jih ta spletna stran uporablja, služi namenu zagotavljanja storitve, ki jo zahteva uporabnik, poleg kakršnih koli drugih namenov, opisanih v tem dokumentu in v politiki piškotkov, če je ta na voljo.

Uporabniki so odgovorni za vse osebne podatke tretjih oseb, ki so bili pridobljeni, objavljeni ali deljeni preko te spletne strani, in potrjujejo, da imajo soglasje tretjih oseb za posredovanje podatkov lastniku.

NAČIN IN MESTO OBDELAVE PODATKOV

 Metode obdelave

Lastnik sprejme ustrezne varnostne ukrepe za preprečevanje nepooblaščenega dostopa, razkritja, spremembe ali nepooblaščenega uničenja podatkov.
Obdelava podatkov se izvaja z uporabo računalnikov in / ali orodij, ki omogočajo IT, v skladu z organizacijskimi postopki in načini, ki so strogo povezani z navedenimi nameni. Poleg lastnika so v nekaterih primerih lahko podatki dostopni nekaterim odgovornim osebam, ki sodelujejo pri delovanju te spletne strani (uprava, prodaja, trženje, pravni oddelek, sistemska uprava) ali zunanjih strank (na primer zunanji ponudniki tehničnih storitev, ponudniki elektronske pošte, IT podjetja, komunikacijske agencije), ki so po potrebi s strani lastnika imenovani za obdelovalce podatkov. Posodobljen seznam teh strank je mogoče kadarkoli zahtevati od lastnika.

Pravna podlaga obdelave

Lastnik lahko obdeluje osebne podatke, ki se nanašajo na uporabnike, če velja eno od naslednjega:

 • uporabniki so podali soglasje za enega ali več posebnih namenov. Opomba: V nekaterih zakonodajah se lahko lastniku omogoči obdelava osebnih podatkov, dokler uporabnik temu ne ne nasprotuje (“opt-out” – zavrnitev), ne da bi za to potreboval soglasje ali katero koli sosledno pravno podlago. Vendar pa to ne velja, kadar je obdelava osebnih podatkov predmet evropskega zakona o varstvu podatkov;
 • zagotavljanje podatkov je potrebno za izvedbo dogovora z uporabnikom in / ali za kakršne koli predpogodbene obveznosti;
 • obdelava je potrebna za izpolnjevanje zakonskih obveznosti, ki veljajo za lastnika;
 • obdelava je povezana z nalogo, ki se izvaja v javnem interesu ali pri izvrševanju uradnih pooblastil, ki jih ima lastnik;
 • obdelava je potrebna za namene legitimnih interesov lastnika ali tretje osebe.

Lastnik bo vedno na razpolago za razlago specifične pravne podlage, ki se nanaša na obdelavo, še posebej, kadar je zagotavljanje osebnih podatkov zakonsko ali pogodbeno zahtevano, ali nujno potrebno za sklenitev pogodbe.

Mesto obdelave

Podatki se obdelujejo v lastnikovih pisarnah in na drugih mestih, kjer se nahajajo stranke, vključene v proces obdelave podatkov.

Glede na lokacijo uporabnika lahko prenos podatkov vključuje prenos podatkov uporabnika v drugo državo, ki ni njegova matična. Če želi uporabnik izvedeti več o kraju obdelave prenesenih podatkov, lahko preveri del dokumenta, ki vsebuje podrobnosti o obdelavi osebnih podatkov.

Uporabniki imajo prav tako pravico, da se seznanijo s pravno podlago prenosa podatkov v državo zunaj Evropske unije ali kateri koli mednarodni organizaciji, ki deluje v skladu z javnim mednarodnim pravom, ali je ustanovljena s strani dveh ali več držav, kot na primer Združeni narodi, in o sprejetih varnostnih ukrepih, s pomočjo katerih lastnik varuje njihove podatke

V primeru, da pride do prenosa podatkov, imajo uporabniki več informacij na razpolago v ustreznih delih tega dokumenta, lahko pa se tudi posvetujejo z lastnikom, katerega kontaktni podatki so navedeni v tem dokumentu. 

Čas hrambe

Osebni podatki se obdelujejo in shranjujejo tako dolgo, kot to zahteva namen, za katerega so bili zbrani.

Zato velja:

 • osebni podatki, zbrani za namene, povezane z izvajanjem pogodbe med lastnikom in uporabnikom se hranijo, dokler se taka pogodba v celoti ne izvede.
 • osebni podatki, zbrani za namene legitimnih interesov lastnika, se hranijo tako dolgo, dokler so potrebni za izpolnjevanje teh namenov. Uporabniki lahko najdejo specifične informacije o zakonitih interesih lastnika v ustreznih delih tega dokumenta ali se obrnejo na lastnika.

Lastniku se lahko dovoli, da ohrani osebne podatke za daljše obdobje, kadar uporabnik soglaša s takšno obdelavo, če seveda soglasje ni umaknjeno. Poleg tega je lahko lastnik dolžan hraniti osebne podatke za daljše obdobje, kadar je to potrebno za opravljanje pravne obveznosti ali na podlagi naloga določenega organa.

Po izteku obdobja hrambe se osebni podatki izbrišejo. Zato pravice do dostopa, pravice do izbrisa, pravice do popravka in pravice do prenosljivosti podatkov ni mogoče uveljavljati po izteku obdobja hrambe.

NAMENI OBDELAVE

Podatki o uporabniku se zbirajo, da omogočijo lastniku zagotavljanje storitev, pa tudi z namenom zaščite pred neželeno pošto, upravljanja stikov in pošiljanja sporočil, analitike, varnostnega kopiranja in upravljanja, vzpostavljanja stika z uporabnikom, komentiranja vsebine, prikazovanja vsebine zunanjih platform, interakcije s platformami za zbiranje podatkov in drugimi tretjimi osebami ter interakcije z zunanjimi socialnimi omrežji in platformami.

Uporabniki lahko najdejo dodatne podrobne informacije o namenih obdelave in o namensko uporabljenih osebnih podatkih v ustreznih delih tega dokumenta.

PODROBNE INFORMACIJE O OBDELOVANJU OSEBNIH PODATKOV

Osebni podatki se zbirajo za naslednje namene in uporabljajo naslednje storitve:

ANALITIKA

Storitve iz tega dela besedila omogočajo lastniku, da nadzoruje in analizira spletni promet, lahko pa se uporabljajo tudi za sledenje uporabnikovemu vedenju.

Google Analytics (Google Inc.)

Google Analytics je spletna storitev za analizo, ki jo zagotavlja Google Inc. (»Google«). Google uporablja zbrane podatke za sledenje in preučevanje uporabe spletne strani, za pripravo poročil o dejavnostih na spletni strani in za delitev z drugimi Googlovimi storitvami.

Google lahko zbrane podatke uporabi za kontekstualizacijo in prilagajanje oglasov v lastnem oglaševalskem omrežju.

Zbrani osebni podatki: piškotki in podatki o uporabi.

Kraj obdelave: ZDA  – Politika zasebnosti – Zavrnitev.

Sledenje konverzijam v Facebookovih oglasih (Facebook, Inc.)

Sledenje konverzijam v Facebookovih oglasih je analitična storitev, ki jo zagotavlja Facebook, Inc., ki povezuje podatke iz oglaševalskega omrežja Facebook z dejavnostmi, izvedenimi na tej spletni strani.

Zbrani osebni podatki: piškotki in podatki o uporabi.

Kraj obdelave: Združene države – Politika zasebnosti. Udeleženec sistema Privacy Shield.

Facebook Analytics za aplikacije (Facebook, Inc.)

Facebook Analytics za aplikacije je storitev analitike, ki jo zagotavlja Facebook, Inc.

Zbrani osebni podatki: Podatki o uporabi in različne vrste podatkov, kot je določeno v pravilniku o zasebnosti storitve.

Kraj obdelave: Združene države – Politika zasebnosti. Udeleženec sistema Privacy Shield.

Razširitev za prikazno oglaševanje za Google Analytics (Google Inc.)

Google Analytics lahko na tej spletni strani uporablja Googlovo oglaševanje na podlagi zanimanja, podatke tretjih strank in podatke DoubleClickovega piškotka, ki analitiko razširja z demografskimi podatki, interesi in podatki o interakciji z oglasi.

Zbrani osebni podatki: piškotki in podatki o uporabi.

Kraj obdelave: Združene države  – Politika zasebnosti – Zavrnitev. Udeleženec sistema Privacy Shield

Analitika, zbrana neposredno (ta spletna stran)

Ta spletna stran uporablja sistem notranje analitike, ki ne vključuje tretjih oseb.

Zbrani osebni podatki: piškotki in podatki o uporabi.

KONTAKT Z UPORABNIKOM

Kontaktni obrazec (ta spletna stran)

Z izpolnjenim kontaktnim obrazcem uporabnik pooblasti spletno stran, da podatke uporabi v odgovor na zahtevke za informacije, ponudbe ali druge vrste zahtev, kot je navedeno v glavi obrazca.

Zbrani osebni podatki: e-poštni naslov in ime.

Imenik elektronskih naslovov (mailing-list) in glasilo (newsletter) (ta spletna stran)

S prijavo v imenik elektronskih naslovov ali naročilom na glasilo bo uporabnikov e-poštni naslov dodan na seznam stikov tistih, ki lahko prejmejo e-poštna sporočila s komercialnimi ali promocijskimi informacijami o tej spletni strani. Vaš e-poštni naslov bo morda dodan tudi na ta seznam kot rezultat prijave na to spletno stran ali po opravljenem nakupu.

Zbrani osebni podatki: e-poštni naslov, ime in priimek.

PRIKAZOVANJE VSEBIN Z ZUNANJIH PLATFORM

Storitev omogoča, da lahko neposredno s te spletne strani gledate vsebino, ki gostuje na zunanjih platformah, in z njimi tudi sodelujete.

Ta vrsta storitve lahko še vedno zbira podatke o spletnem prometu za strani, na katerih je storitev nameščena, tudi če jih uporabniki ne uporabljajo.

 YouTube video gradniki brez piškotkov (Google Inc.)

YouTube je storitev vizualizacije video vsebin, ki jo zagotavlja Google Inc., ki tej spletni strani omogoča tudi predvajanje tovrstnih vsebin.

Nastavitve tega gradnika zagotavljajo, da YouTube ne bo shranjeval podatkov in piškotkov o uporabnikih te spletne strani, če ne bodo predvajali videoposnetka.

Zbrani osebni podatki: Podatki o uporabi.

Kraj obdelave: Združene države – Politika zasebnosti. Udeleženec sistema Privacy Shield.

VZAJEMNO DELOVANJE Z ZUNANJIMI DRUŽBENIMI OMREŽJI IN PLATFORMAMI

Ta vrsta storitve omogoča neposredno vzajemno delovanje med spletno stranjo in družbenimi omrežji ali drugimi zunanjimi platformami.

Za vzajemno delovanje in informacije, pridobljene s to spletno stranjo, vedno veljajo nastavitve zasebnosti uporabnika za vsako družbeno omrežje.

Ta vrsta storitve lahko še vedno zbira podatke o prometu za strani, na katerih je storitev nameščena, tudi če jih uporabniki ne uporabljajo.

Facebookov gumb za všečkanje in družbeni gradniki (Facebook, Inc.)

Facebookov gumb za všečkanje in družbeni gradniki  so storitve, ki omogočajo interakcijo z družbenim omrežjem Facebook, ki jo zagotavlja Facebook, Inc.

Zbrani osebni podatki: piškotki in podatki o uporabi

Kraj obdelave: Združene države – Politika zasebnosti. Udeleženec sistema Privacy Shield.

ZAŠČITA PRED NEŽELENO ELEKTRONSKO POŠTO

Ta vrsta storitve analizira promet na spletni strani, ki lahko vsebuje osebne podatke uporabnikov, z namenom, da ga izloči iz delov prometa, sporočil in vsebine, ki so prepoznane kot neželena elektronska pošta.

Akismet (Automattic Inc.)

Akismet je vrsta zaščite pred neželeno elektronsko pošto, ki jo zagotavlja Automattic Inc.

Zbrani osebni podatki: različne vrste podatkov, kot je določeno v pravilniku o zasebnosti storitve.

Kraj obdelave: Združene države – Politika zasebnosti.

reCAPTCHA v3 (Google)

Ta stran uporablja Google reCAPTCHA v3; uporaba je v skladu s Politiko zasebnosti in Pravili uporabe, ki ju je izdal Google. reCAPTCHA se uporablja izključno za filtriranje nezaželene pošte in ne za nobene druge namene.

VARNOSTNO KOPIRANJE IN UPRAVLJANJE

Ta vrsta storitve omogoča lastniku hrambo in upravljanje varnostne kopije spletne strani na zunanjih strežnikih, ki jih upravlja sam ponudnik storitev. Varnostne kopije lahko vsebujejo izvorno kodo in vsebino ter podatke, ki jih uporabnik nudi na tej spletni strani.

Varnostno kopiranje v storitvi Google Drive (Google Inc.)

Google Drive je storitev za shranjevanje in upravljanje varnostnih kopij, ki jo ponuja Google Inc.

Zbrani osebni podatki: različne vrste podatkov, kot je določeno v pravilniku o zasebnosti storitve.

Kraj obdelave: Združene države – Politika zasebnosti.

KOMENTIRANJE VSEBINE

Storitve za komentiranje vsebine uporabnikom omogočajo, da objavijo svoje komentarje o vsebini te spletne strani.

Glede na nastavitve, ki jih določi lastnik, lahko uporabniki pustijo tudi anonimne komentarje. Če je med uporabnikovimi objavljenimi osebnimi podatki tudi e-poštni naslov, se nanj lahko pošiljajo obvestila o komentarjih drugih uporabnikov na isto vsebino. Uporabniki so odgovorni za vsebino svojih komentarjev.
Če je nameščena storitev za komentiranje vsebine, ki jo zagotavljajo tretje osebe, lahko le-ta še vedno zbira podatke o spletnem prometu za strani, na katerih je nameščena, tudi če je uporabniki ne uporabljajo.

Sistem za komentiranje, ki se upravlja neposredno (ta spletna stran)

Ta spletna stran ima svoj sistem za komentiranje notranjih vsebin.

Zbrani osebni podatki: e-poštni naslov in ime.

VZAJEMNO DELOVANJE S PLATFORMAMI ZA ZBIRANJE PODATKOV IN OSTALIMI TRETJIMI OSEBAMI

Ta vrsta storitve omogoča uporabnikom neposredno vzajemno delovanje s platformami za zbiranje podatkov ali drugimi storitvami, ki se neposredno povezujejo s to spletno stranjo z namenom shranjevanja in ponovne uporabe podatkov.

Če je ena od teh storitev nameščena, lahko na strani, kjer je nameščena, zbira podatke o brskanju in podatke o uporabi, tudi če uporabniki storitve ne uporabljajo aktivno.

MailChimp gradnik (The Rocket Science Group, LLC.)

MailChimp gradnik je storitev za sodelovanje z upravljanjem e-poštnega naslova MailChimp in pošiljanjem sporočil, ki jo zagotavlja The Rocket Science Group LLC.

Zbrani osebni podatki: e-poštni naslov, ime  in priimek.

Kraj obdelave: Združene države – Politika zasebnosti. Udeleženec sistema Privacy Shield.

UPRAVLJANJE KONTAKTOV IN POŠILJANJE SPOROČIL

Ta vrsta storitve omogoča upravljanje podatkovne baze e-poštnih stikov, telefonskih stikov ali katerih koli drugih kontaktnih informacij za komuniciranje z uporabnikom.

Te storitve lahko zbirajo tudi podatke o datumu in času, ko je uporabnik pregledal sporočilo, kot tudi kdaj je z njim vzajemno sodeloval, na primer s klikom na povezave, vključene v sporočilo.

MailChimp (The Rocket Science Group, LLC.)

MailChimp je e-poštni naslov za upravljanje in pošiljanje sporočil, ki jih ponuja The Rocket Science Group, LLC.

Zbrani osebni podatki: e-poštni naslov

Kraj obdelave: Združene države – Politika zasebnosti.

PRAVICE UPORABNIKOV

Uporabniki lahko uveljavljajo določene pravice glede svojih podatkov, ki jih obdeluje lastnik.

Natančneje: uporabniki imajo pravico:

 • Kadarkoli preklicati svoje soglasje. Uporabniki imajo pravico umakniti soglasje, ki so ga predhodno dali za obdelavo svojih osebnih podatkov.
 • Nasprotovati obdelavi svojih podatkov. Uporabniki imajo pravico, da nasprotujejo obdelavi svojih podatkov, če se obdelava izvaja na pravni podlagi, ki pa ni soglasje. Podrobnosti so navedene v posebnem delu besedila
 • Dostopati do svojih podatkov. Uporabniki imajo pravico vedeti, ali lastnik obdeluje njihove podatke, pridobiti dodatne podatke glede določenih vidikov obdelave in pridobiti kopije podatkov, ki se obdelujejo.
 • Preverjati in zahtevati popravke. Uporabniki imajo pravico preveriti točnost svojih podatkov in zahtevati posodobitve ali popravke
 • Omejiti obdelavo svojih podatkov. Uporabniki imajo v določenih okoliščinah pravico omejiti obdelavo svojih podatkov. V tem primeru lastnik ne bo obdeloval svojih podatkov za noben drug namen, razen shranjevanja.
 • Svoje osebne podatke izbrisati ali kako drugače odstraniti. Uporabniki imajo v določenih okoliščinah pravico doseči izbris svojih podatkov s strani lastnika.
 • Prevzeti svoje podatke in jih prenesti k drugemu upravljalcu podatkov. Uporabniki imajo pravico, da svoje podatke prevzamejo v strukturirani, pogosto uporabljeni in strojno berljivi obliki, da jih, če je to tehnično izvedljivo, brez kakršnihkoli ovir posredujejo drugemu upravljalcu. Ta določba je uporabna v primeru, če se podatki obdelujejo z avtomatiziranimi sredstvi in če obdelava temelji na soglasju uporabnika, ali na pogodbi, del katere je uporabnik, ali na podlagi predpogodbenih obveznosti.
 • Podati pritožbo. Uporabniki imajo pravico vložiti zahtevek pred pristojnim organom za varstvo podatkov.

PODROBNOSTI GLEDE PRAVICE O ZAVRNITVI OBDELAVE

Kadar se osebni podatki obdelujejo v javnem interesu, pri izvajanju nalog uradnih organov, za katere je pooblaščen lastnik ali zaradi zakonitih interesov lastnika, lahko uporabniki obdelavo zavrnejo z utemeljenim ugovorom.

Uporabniki morajo biti seznanjeni z namero, da se bodo njihovi osebni podatki obdelovali za namene neposrednega trženja in lahko tovrstno obdelavo zavrnejo  kadarkoli, brez obrazložitve. Če želi uporabnik izvedeti, ali lastnik obdeluje osebne podatke za namene neposrednega trženja, lahko najde podatke v ustreznih delih tega dokumenta

Kako uveljavljati te pravice

Vse zahteve za uveljavljanje pravic uporabnika je mogoče nasloviti na lastnika prek kontaktnih podatkov, navedenih v tem dokumentu. Te zahteve je mogoče uveljaviti brezplačno in jih lastnik obravnava takoj, ko je mogoče, vedno pa v roku enega meseca.

POLITIKA PIŠKOTKOV

Ta spletna stran uporablja piškotke. Za več informacij o piškotkih je uporabnikom na voljo pravilnik o piškotkih.

DODATNE INFORMACIJE O ZBIRANJU IN OBDELAVI PODATKOV

Pravni postopek

Lastnik  lahko uporabnikove osebne podatke v zakonite namene uporablja na sodišču ali v postopkih, ki vodijo do morebitnih pravnih postopkov, izhajajočih iz nepravilne uporabe te spletne strani ali s tem povezanih storitev.

Uporabnik izjavlja, da se zaveda, da je lastnik na zahtevo javnih organov dolžan razkriti osebne podatke.

Dodatne informacije glede osebnih podatkov uporabnika

Poleg informacij, vsebovanih v tem pravilniku o zasebnosti, lahko na zahtevo  ta spletna stran uporabniku zagotovi dodatne in kontekstualne informacije o določenih storitvah ali zbiranju in obdelavi osebnih podatkov.

Sistemski dnevniki in vzdrževanje

Zaradi delovanja in vzdrževanja lahko ta spletna stran in vse povezane storitve s strani tretje osebe zbirajo datoteke, ki beležijo vzajemno delovanje (sistemski dnevniki) in v ta namen uporabljajo druge osebne podatke (na primer IP naslov).

Informacije, ki jih ta pravilnik ne vsebuje

Več podrobnosti o zbiranju ali obdelavi osebnih podatkov je možno kadarkoli zahtevati od lastnika. Kontaktni podatki se nahajajo na začetku tega dokumenta.

Kako so obravnavane “Ne sledi” (Do Not Track) zahteve

Ta spletna stran ne podpira zahtev “Ne sledi”.

Podatki, ali katera od storitev tretjih oseb podpira zahteve »Ne sledi«, se nahajajo v njihovih pravilnikih o zasebnosti.

Spremembe tega pravilnika o zasebnosti

Lastnik si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni ta pravilnik o zasebnosti na način, da svojim uporabnikom na tej strani in po možnosti na tej spletni strani in / ali – kolikor je to tehnično in pravno izvedljivo – pošlje obvestilo s pomočjo razpoložljivih kontaktnih informacij. Zelo priporočljivo je pogosto preverjati to stran; datum zadnje zadnje spremembe spremembe je vedno naveden na koncu.

Če spremembe vplivajo na dejavnosti obdelovanja podatkov, ki se izvajajo na podlagi uporabnikovega soglasja, mora lastnik po potrebi pridobiti novo soglasje.

DEFINICIJE IN PRAVNE REFERENCE

Osebni podatki (oziroma podatki)

Vse informacije, ki neposredno, posredno ali v povezavi z drugimi informacijami – vključno z osebno identifikacijsko številko – omogočajo identifikacijo ali prepoznavnost fizične osebe.

Podatki o uporabi

Podatki, ki se samodejno zbirajo prek te spletne strani (ali drugih ponudnikov storitev, ki se uporabljajo na tej spletni strani), lahko vključujejo: IP naslove ali domenska imena računalnikov uporabnikov te spletne strani, naslove URI (enotni identifikator virov), čas zahtev, metode, ki se uporabljajo za pošiljanje zahtevkov strežniku, velikost v odgovor prejetih datotek, numerične kode, ki navajajo stanje odgovora strežnika (uspešen izid, napaka itd.), države izvora, značilnosti brskalnikov in operacijskih sistemov, ki jih uporabljajo uporabniki, različne časovne podrobnosti posameznega obiska (npr. čas, porabljen za vsako stran v aplikaciji), in podrobnosti o poti znotraj aplikacije, s posebnim poudarkom na zaporedju obiskanih strani in drugih parametrov operacijskih sistemov naprav in / ali IT okolij uporabnikov.

Uporabnik

Posameznik, ki uporablja to spletno mesto, in – razen če ni drugače določeno – sovpada s posameznikom, na katerega se osebni podatki nanašajo.

Posameznik, na katerega se osebni podatki nanašajo

Fizična oseba, na katero se nanašajo osebni podatki.

Obdelovalec podatkov (oziroma nadzornik podatkov)

Fizična ali pravna oseba, javni organ, agencija ali drugi organ, ki obdeluje osebne podatke v imenu upravljalca, kot je opisano v tem pravilniku o zasebnosti.

Upravljalec podatkov (oziroma lastnik)

Fizična ali pravna oseba, javni organ, agencija ali drug organ, ki sam ali skupaj z drugimi določa namene in sredstva za obdelavo osebnih podatkov, vključno z varnostnimi ukrepi v zvezi z delovanjem in uporabo te spletne strani. Upravljalec podatkov, če ni drugače določeno, je lastnik te spletne strani.

Ta spletna stran (oziroma ta aplikacija)

Sredstvo, s katerim se osebni podatki uporabnika zbirajo in obdelujejo.

Storitev

Storitev, ki jo ponuja ta spletna stran, kot je opisano v relativnih pogojih (če so na voljo) in na tej spletni strani / aplikaciji

Evropska unija (oziroma EU)

Če ni določeno drugače, vse reference na Evropsko unijo v dokumentu vključujejo vse trenutne države članice Evropske unije in Evropskega gospodarskega prostora.

Piškotki

Delci podatkov, shranjeni v uporabnikovi napravi.

Pravne informacije

Ta izjava o zasebnosti je bila pripravljena na podlagi določb več zakonodaj, vključno s čl. 13/14 Uredbe (EU) 2016/679 (splošna uredba o varstvu podatkov – GDPR).

Ta pravilnik o zasebnosti se nanaša samo na to spletno mesto, če v tem dokumentu ni drugače navedeno.

Najnovejša posodobitev: 25. november 2018

Barbara Fortuna
Scroll to Top