Tri najpomembnejše prodajne tehnike

Tri najpomembnejše prodajne tehnike

Napenjate možgane, katere so? Je to zaključevanje posla, je to reševanje ugovorov, je to odlična predstavitev, so to pogajanja, je to odličen prvi vtis, … Kaj še, kaj še?

Nič od tega. Odgovor je preprost. In ravno to je meni tako ljubo – preprostost, zdrava pamet, ….

Katere so potem 3 najpomembnejše prodajne tehnike?

ODNOS, ODNOS, ODNOS.

Ste se kdaj vprašali, zakaj ste nekaj rajši kupili od simpatičnega in malo manj strokovnega prodajnika in ne od visoko kvalificiranega, strokovnega prodajnika, ki je povrh vsega še poln sam sebe in svojega ega.

Odgovor je na dlani – ta simpatičnost, to razumevanje, ta energija med nami. To da je nekomu iskreno mar, da se jaz kot kupec/ stranka dobro počutim, to prevaga vso strokovnost.

In kot pravi Ferdinand Foch je najmočnejše orožje na svetu človeška duša, ki jo je zanetil ogenj navdušenja in energije. Prodajnik, ki verjame vase, v svoje podjetje in v produkte ali storitve, ki jih prodaja, je že skoraj zmagovalec. Če k temu doda še razumevanje svojega kupca/ stranke, skrb za njega, iskreno zanimanje zanj, potem je pa zmagovalec. In tukaj se dela razlika med boljšimi in najboljšimi prodajniki.

Preprosto, a ne. Najboljši prodajniki tudi pospravljajo svoj ego v žep in se zavedajo, da se je neprestano potrebno učiti, izboljševati in truditi, da nikoli ne bo najboljše. Prisluhnejo drugim, sprejemajo različna mnenja, se učijo tudi od kupcev/ strank in jim to tudi povedo, znajo priznati napake in se iz njih nekaj naučijo, da jih v bodoče preprečujejo, ….

Kako pa negujemo odnos s kupcem/ stranko? Tako da se nanj spomnimo več kot le pred novim letom, ko se tako ali tako spomnijo vsi. Bodimo drugačni, spomnimo se našega kupca med letom, ko to najmanj pričakuje. Kako? Telefonski klic, samo da ga pozdravim, zaželim lep dan, povprašam, kako je bilo na počitnicah, voščilnica za rojstni dan, kratka kavica in brezskrben klepet, kratko elektronsko sporočilo z lepo mislijo, ………

Kakšen prodajnik ste pa vi in katera prodajna tehnika je vam najpomembnejša?

Barbara Fortuna
Scroll to Top