Za vsakim vedenjem se skriva pozitiven namen (NLP predpostavka)

NLP certifikat Barbara Fortuna

Pa ga imam tudi jaz. NLP certifikat. Prejšnji vikend sem postala certificiran NLP praktik. Ponosna sem sama nase, ker delam na sebi, ker vlagam vase, ker mi ni škoda časa za takšne in podobne stvari, ker s tem bogatim sebe in svet okoli sebe.

Pol leta so me spraševali moji prijatelji, znanci, družina. »Barbara, kam pa spet zdaj hodiš? Kaj je to NLP?«

In je bilo moje naslednje vprašanje mojemu trenerju NLP-ja Gabru Maroltu: »Gaber, kako naj na najbolj preprost način razložim ljudem okoli sebe, kaj je NLP?«

»Ne moreš,« je odgovoril Gaber.

Pa sem šla brskat v zapiske, kaj je NLP.

To je tehnika komuniciranja.

NLP nas uči, kako nezavedne procese naredimo zavedne.

S pomočjo NLP-ja lahko z zavestnim procesom učenja preprogramiramo vzorce vedenj in razmišljanj, ki nas omejujejo, in se naučimo ustreznejših, ki nam bodo v življenju bolj koristila.

NLP nam omogoča večanje izbir, ki so nam na voljo.

Bolj kot definicije in certifikati me v življenju zanimajo izkušnje, praksa. Zato me pritegnejo tiste stvari, ki jih doživljam najgloblje. In v NLP-ju so me trenutno najbolj pritegnile predpostavke NLP-ja.

Če vzamemo naslovno predpostavko ZA VSAKIM VEDENJEM SE SKRIVA POZITIVEN NAMEN in poskušamo razumeti, da vsak človek v danem trenutku reagira, kakor najbolje zna. Vse, kar v danem trenutku naredimo, se odločimo, je najboljše, kar v tistem trenutku zmoremo.

In če to razumemo (ni nujno, da se strinjamo), smo predvsem sebi odvzeli veliko breme. Breme, ki ga vseskozi nosimo s seboj, ko sodimo ljudi okoli sebe. Ni nam potrebno več soditi, sedaj lahko samo razumemo, ni potrebno, da se strinjamo. Občutek je tako noro osvobajajoč. Vredno je poskusiti ….

Več o tem pa lahko izveste na mojih delavnicah timske, vodenjske in prodajne komunikacije.

 

Barbara Fortuna
Scroll to Top